INDIANA FACTORY - INDIANA1727

INDIANA FACTORY

El brodat és un ofici mil·lenari que perdura en un taller com el nostre, on la tradició es troba amb la innovació. Els nostres experts donen vida al poder del detall i l’originalitat d’una inspiració en cada brodat. Bàsicament som un centre d’alt rendiment en el sector tèxtil i ens dediquem al q mes ens agrada, el brodat.

Fa més de 20 anys, la nostra fàbrica de brodats va obrir les seves portes en el barri de Sants de Barcelona. Els nostres inicis són de caràcter completament industrial complementant al sector del vestuari professional el seu personalització de peces.

Amb el temps ens vam proposar adaptar el nostre servei per a atendre publico més pròxim a manera particular.

Des de llavors, la companyia ha més que duplicat i s’ha expandit per a oferir els millors materials de brodat. El nostre equip els ofereix l’experiència, la tecnologia i els recursos necessaris per a adaptar-se a les necessitats dels nostres clients.

 

Rebem entre 2 i 3 lliuraments i recollides diàries dels nostres clients mes actius : hotels, restaurants, supermercats, transports, logístiques, aviació, són alguns dels sectors professionals que assortim, en temps ultra-ràpids.

20 anys després seguim amb el nostre propòsit d’aportar al nostre entorn la millor relació qualitat/preu aportant noves línies de consum tèxtil, més sostenibles i acurades amb el medi ambient.

En aquest 2022 ampliem el nostre taller/tendeixi adquirint un nou local. Ampliem la gamma de producte apte per al brodat i així oferir al públic de manera més pròxima el nostre servei amb un preu just i assequible.

En termes simples, tenim les eines i els recursos interns per a fer el millor treball!

Per a la història de Catalunya i, molt especialment, de la seva capital, la importància de la manufactura de les indianes rau en el fet que pot ser considerada el punt de partida del procés d’industrialització.

Els inicis de la Barcelona industrial estan estretament vinculats a unes teles de cotó d’orígens asiàtics. Eren uns teixits nous, que destacaven no tan sols per les seves propietats higièniques, sinó sobretot per la vistositat dels colors i dibuixos, i també per la multiplicitat d’usos. Van esdevenir un producte estratègic, que va permetre situar Barcelona en el mapa de la primera industrialització europea i la va convertir en una de les principals ciutats manufactureres del continent.

La principal transformació induïda per aquest procés va ser el desenvolupament, per fi, de la filatura a Catalunya, gràcies al fet que l’exportació massiva de llençols pintats a les colònies va afavorir la importació de cotó en floca americà en bones condicions de qualitat i preu. Un fet clau, ja que va ser allà on va tenir lloc l’inici del canvi tècnic que associem a la revolució industrial.

Fragment : Les indianes. Els orígens de la Barcelona industrial.
Àlex Sànchez. Historiador i comissari de l’exposició.
Museu d’història de Barcelona
.